Bőrgyógyászat

Információk

A Budakeszi Egészségügyi Központban új, NEAK finanszírozott ellátásként bőrgyógyászati járóbeteg szakrendelés működik. A szakrendelés szakmai feladatait, személyes közreműködőként,  dr. Nagy Éva és Dr Szabó Gábor látja el.

A szakrendelés nem beutaló köteles. A betegeket előjegyzés, bejelentkezés alapján fogadjuk.

SZAKMAI PROGRAM 

A bőrgyógyászati vizsgálat során a beteget először részletesen kikérdezi a szakorvos a kórelőzményekről: az előző megbetegedések, műtétek, szedett gyógyszerek, allergiák, családban előforduló betegségek. Ezt követően történik a vizsgálat mely során a bőrön vagy nyálkahártyákon látható, tapintható elváltozások megtekintése, szükség esetén világítással felszerelt nagyítóval, a dermatoszkóppal történő megtekintése után történik a diagnózis felállítása és a kezelési terv meghatározása.

Szükségesetén a bő felszínéről vagy a nyálkahártyákról mikobiológiai mintavétel történhet baktériumok, gombák vagy akár vírusok meghatározására is segítve a célzott terápiát.

A bőrgyógyász külsőleg alkalmazandó szereket, krém, kenőcs, lemosó oldat áztató vagy fürdősók, de belsőleg ható allergia ellenes, baktérium, gomba virus ellenes szereket is javasolhat. Mivel sok bőrelváltozás hátterében belszervi vagy góctünet állhat más szakorvoshoz-belgyógyász, fogorvos, nőgyógyász, gasztoenterológus - irányíthatja a beteget további kivizsgálásra. Ilyenkor nem a bőrtünetek kezelése az elsődleges, hanem a kiváltó ok megszüntetése, mely révén a bőrtünetek is elmúlnak. Természetesen a panaszok megszűntéig a bőrtüneteket is kezeljük.

Kiemelkedően fontosnak tartjuk az anyajegy vagy melanóma dermatoszkópos szűrését.

Fontos a krónikus bőrbetegségek nyomon követése, az állapot rögzítése és szükség esetén a megfelelő terápia beállítása. Az ekcéma, csallánkiütés, pikkelysömör-psoriasis kezelése mind a bőrgyógyász feladata.

Az allergiás bőrelváltozások kiváltó okainak felkutatására allergológiai vizsgálatok állnak a szakember rendelkezésére, melyek segítenek feltérképezni és lehetőleg kerülni a bőrtünetet kiváltó ágenseket.

A bőrön számos növedék, fibróma, papilloma, naevus, melanoma kialakulhat. Ezek egy része csak esztétikai vagy funkcionális problémát jelent, például borotvával elvágjuk, vagy a fehérnemű vagy valamely testrészünk kidörzsöli, de mások eltávolítása egy esetleges rosszindulatú daganat kialakulását előzi meg.

Kisebb szemölcsök, növedékek diatermiával, a nagyobbak sebészi úton kimetszéssel távolíthatóak el. Az elváltozás a beavatkozás kiterjedése határozza meg, hogy ambuláns módon helyi érzéstelenítésben vagy akár anélkül, nagyobb kiterjedésű, a bőr mélyebb rétegeit érintő elváltozások esetén kórházi körülmények között szükséges a beavatkozást elvégezni. Amennyiben a bőrgyógyász úgy ítéli meg, az eltávolított mintát szövettani vizsgálatra küldi, mely egyértelműen meghatározza az elváltozás jellegét.

                                       

Rendelés helyszíne

2092. Budakeszi, Fő utca 85.

Rendelési időpontok

Jelenleg van rendelés

hétfő
08:00 - 13:00
Dr. Szabó Gábor
kedd
14:00 - 20:00
Dr. Szabó Gábor
szerda
16:00 - 20:00
Dr. Szabó Gábor
csütörtök
08:00 - 13:00
Dr. Szabó Gábor
péntek
08:00 - 13:00
Dr. Szabó Gábor

Bőrgyógyászati vizsgálatok 

 • Általános bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat
 • Anyajegy szűrés
 • Hajhullás vizsgálata és kezelése
 • Acne vizsgálata és kezelése
 • Rosacea vizsgálata és kezelése
 • Perioralis dermatitis vizsgálata és kezelése
 • Seborrhoeas dermatitis vizsgálata és kezelése
 • Körömbetegségek vizsgálata és kezelése
 • Ekzema, psoriasis vizsgálata, kezelése
 • Bakteriális, gombás, vírusos bőrbetegségek vizsgálata, kezelése
 • Szemölcsök, egyéb jóindulatú bőrnövedékek elektrocauteres eltávolítása
 • Bőrelváltozások fagyasztással történő kezelése
 • Szövettani mintavétel punch biopsziával
 • Hypertrophiás és keloid heg kezelése
 • Betegség megelőző szűrő programok: bőrgyógyászati szűrés, naevus, melanoma, bőrdaganatok, rákmegelőző állapotok szűrővizsgálata

A szakrendelés helyiségében invazív gyógyító eljárás nem folyik.

A betegek dokumentálása számítógépes rendszerben történik az adatvédelmi előírásoknak megfelelően.

Az Egészségügyi Központban szervezett étkeztetés nincs.

Az egészségügyi központ szerződései alapján történik a ruhák mosatása, veszélyes hulladék elszállítása (Septox Kft) és a takarítás (Ruzman és Társa Bt.). Egyszer használatos eszközök a kezelések végrehajtásához folyamatosan rendelkezésre állnak, a szakrendelésen a műszerek sterilizálására rendelkezésre áll hőlégsterilizátor és autokláv.

Az Egészségügyi Központban fekvőbeteg ellátás nem folyik, a járóbeteg ellátásban antibiotikum felhasználás nincs. Az intézetünkben valamennyi területünkhöz tartozó beteget ellátunk az országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozása által. Térítéses ellátást nem kívánunk nyújtani.

 

 • Intézményvezető: dr. Pócza Péter, PhD
 • Telefon: +36 20 3627065
 • E-mail: igazgato@ek.budakeszi.hu
 • Cím: 2092 Budakeszi Fő utca 179.

facebook logo

Információk

Fontos telefonszámok, információk:

 Általános segélyhívó:  112
 Mentők:  104
 Orvosi ügyelet:  +36 23 451 731
Tűz, katasztrófavédelmi segélyvonal: 105
Rendőrség: 107
Ügyeletes gyógyszertár: patikavilag.hu/budakeszi
DEFIBRILLÁTOR: 2092 Budakeszi, Fő utca 179. +36 20 626 2092
© 2022 Budakeszi Egészségügyi Központ