Közös siker Budakeszin - épülhet az új szakrendelő

uj rendelo tamogatasMég korszerűbb ellátás és rövidülő várólista. Ezt jelentheti a Budakeszin felépülő új szakrendelő. A 2021. december 21-i bejelentés szerint Magyarország Kormánya 311 millió forinttal támogatja a Budakeszi Egészségügyi Központ bővítését egy új telephellyel, a volt tüdőgondozó területén. A beruházás régi vágyunk, amiért az önkormányzattal és Dr. Győri Ottilia polgármester asszonnyal együtt sokat tettünk az elmúlt időszakban. 

Egy év alatt hatszoros növekedés. Ennyivel többen jelentek meg államilag finanszírozott szakrendeléseinken az ősz első hónapjában, mint az ellátásaink beindításakor. Míg tavaly augusztusban körülbelül négyszáz esetet láttunk el, addig idén szeptemberben már kétezerhatszázat. Ezzel párhuzamosan pedig a beavatkozások száma több, mint kilencszeresére nőtt. 

„Kapacitásban elértük a maximumot. Ez azt jelenti, hogy helyhiány miatt nem tudunk több pácienst ellátni. Ahogy azonban én, úgy polgármester asszony és a képviselőtestület is elkötelezett az egészségügy felé. Az önkormányzat már elkészíttette az új szakrendelő kiviteli terveit, és a szükséges engedélyek is rendelkezésre állnak. Most pedig Menczer Tamás államtitkár úr közbenjárásának köszönhetően a kormány 311 millió forinttal támogatja egy új szakrendelő felépítését” – mondja Dr. Pócza Péter intézményvezető. „Úgy érzem a siker közös, amiért kollégáim is sokat tettek. Hiszen elkötelezett munkájukkal egy világjárvány közepén bizonyították, hogy a budakesziek és a járás lakosainak az egészsége a legfontosabb nekik” – teszi hozzá az igazgató. 

A beruházás, amint lehetséges meg is kezdődik. Bártfai Szabó Gábor tervei alapján egy két szintes, több mint háromszáz négyzetméteres szakrendelő épülhet, amelynek területét a későbbiekben akár tovább is lehet majd növelni. A tervezett bővítéssel a jelenlegi kapacitásokat meg tudná duplázni a Budakeszi Egészségügyi Központ, ami azt jelenti, hogy a várólisták is rövidülhetnek.  


 

  • Intézményvezető: dr. Pócza Péter, PhD
  • Telefon: +36 20 3627065
  • E-mail: igazgato@ek.budakeszi.hu
  • Cím: 2092 Budakeszi Fő utca 179.
  • Cím, új rendelő: 2092 Budakeszi Fő utca 98.

facebook logo

Információk

Fontos telefonszámok, információk:

 Általános segélyhívó:  112
 Mentők:  104
 Orvosi ügyelet:  +36 23 451 731
Tűz, katasztrófavédelmi segélyvonal: 105
Rendőrség: 107
Ügyeletes gyógyszertár: patikavilag.hu/budakeszi
DEFIBRILLÁTOR: 2092 Budakeszi, Fő utca 179. +36 20 626 2092
© 2024 Budakeszi Egészségügyi Központ