Az intézmény hírei

Átadták a felújított orvosi rendelőt Budakeszin

Átadták a felújított orvosi rendelőt Budakeszin

A Semmelweis-napi ünnepség keretében tartott épületavatón Dr. Kásler Miklós felidézte Semmelweis Ignác életművét, hangsúlyozva, a dualizmus korának kiemelkedő orvosprofesszora német származása ellenére is magyarnak vallotta magát.

 

Elmondta: Semmelweis Ignác a világon először bizonyította a statisztika módszerével orvosi felfedezését, amelynek kiemelkedő szerepe volt a gyermekágyi láz leküzdésében. A klórmészoldatos kézmosást antiszeptikumként ajánlotta kollégáinak Semmelweis Ignác, aki nem élhette meg felfedezésének elterjedését, általános használatát – tette hozzá Dr. Kásler Miklós.

 

Bizton állíthatjuk, hogy mi budakesziek Semmelweis szellemi örökösei vagyunk, ha nehézségekbe is ütközünk, akkor sem adjuk fel – mondta az átadási ünnepségen dr. Győri Ottilia. A polgármester hozzátette, sokat küzdöttek a budakesziek azért, hogy ezt a megújult, megszépült orvosi rendelőt ma birtokba vehessék. Hálásak lehetünk azoknak a budakeszieknek, akik részt vettek a régi rendelő építésében, illetve a mostani felújításban, hangsúlyozta dr. Győri Ottilia polgármester.  Kiemelte, nem csak új épületet és 21. századi körülményeket, hanem új szolgáltatásokat is biztosítanak budakeszi lakosainak.

 

Neurológia, vérvételi pont és reményeik szerint hamarosan reumatológiai rendelés is lesz a megújult épületben. Kulturált és megfelelő számú parkolóhelyet is kialakítottak, a kisgyermekkel érkező páciensek számára pedig kis játszóteret létesítettek. Az ünnepségen átadták a Budakeszi Egészségügyért díjakat is, azoknak, akik életművükkel a város, a budakeszi lakosság szolgálatában kiemelkedő érdemeket szereztek. Idén Kissné Csörget Elvira fogászati asszisztens és Hidasné dr. Farkas Klára gyógyszerész kapta az elismerést.

 

A polgármester szólt arról is, hogy idén először az összes Budakeszin egészségügyi alapellátásban dolgozó egészségügyi dolgozó 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kap munkája elismeréseként Budakeszi Város Önkormányzatától. A polgármester kitért arra, hogy az ünnepséggel egybekötött ingyenes egészségügyi szűréseken és életmód-tanácsadás keretében az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szakemberei segítik többek közt a dohányzásról való leszokást is.

 

Dr. Cserháti Péter az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója azt emelte ki, hogy az új budakeszi rendelő a járóbeteg szakellátás irányába mozdulhat el. A kormány ugyanis az Egészséges Budapestért Program keretében nemrég közel 50 milliárd forintos keretet fogadott el 19 rendelőintézet esetében erre a célra. 13 orvosi rendelő fejlesztése külön tételként szerepel a programban, köztük van a budakeszi is. Tervek szerint ez ügyben a keddi kormányülésen születhet döntés. A közép-magyarországi térségben itt lenne az egyetlen ilyen, új járóbeteg ellátó központ, tette hozzá Cserháti Péter az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója.

 

Dr. Kásler Miklós miniszter az ünnepséget követően a Budakeszi Hírmondónak úgy nyilatkozott, a mostani úttörőnek számító egészségügyi beruházást minden bizonnyal további fejlesztések követik, amelyekhez kormányzati támogatás is társul majd, a kormány számára ugyanis változatlanul fontos a vidék fejlesztése. Emellett most következik Budapesten egy 200 milliárd forintos fejlesztés is – tette hozzá a tárcavezető. (Ennek pozitív hatása lehet a vonzáskörzethez tartozó településekre is – szerk. megj.)

 

A Buda környéki települések között láthatóan jelentős szerepe van Budakeszinek, ezért helyi lakosként is drukkol a településnek, mondta a miniszter. Hozzátette, az önerőből, ésszerű gazdálkodással megvalósított beruházásoknak köszönhetően látványosan fejlődik a település, minden adottsága megvan ahhoz, hogy ez folytatódjon, tette hozzá Dr. Kásler Miklós.

 

Az eseményen részt vett Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő is.

 

További fotók megtekinthetők a képgalériában.

 

(Sükösd Levente)

 

 

 


 

  • Intézményvezető: dr. Pócza Péter, PhD
  • Telefon: +36 20 3627065
  • E-mail: igazgato@ek.budakeszi.hu
  • Cím: 2092 Budakeszi Fő utca 179.
  • Cím, új rendelő: 2092 Budakeszi Fő utca 98.

facebook logo

Információk

Fontos telefonszámok, információk:

 Általános segélyhívó:  112
 Mentők:  104
 Orvosi ügyelet:  +36 23 451 731
Tűz, katasztrófavédelmi segélyvonal: 105
Rendőrség: 107
Ügyeletes gyógyszertár: patikavilag.hu/budakeszi
DEFIBRILLÁTOR: 2092 Budakeszi, Fő utca 179. +36 20 626 2092
© 2024 Budakeszi Egészségügyi Központ